WIJDEWORMER - Jong AZ is maandagavond op het AFAS Trainingscomplex met 0-3 onderuit gegaan tegen Go Ahead Eagles. Voetballend deed de beloftenploeg voor Michel Vonk niet zoveel onder voor de gasten uit Deventer, die echter een stuk effectiever bleken.


Go Ahead Eagles kreeg via de ervaren Jacob Mulenga de eerste kans, maar daarna had Jong AZ enige tijd het beste van het spel. Mo Taabouni kreeg een goede kans, maar mikte net naast en ook Jelle Duin kon maar net op tijd gestuit worden door de Eagles-defensie. Inmiddels was de thuisploeg Zakaria Aboukhlal al kwijt met een blessure. Na een ruim half uur kwam de gasten op voorsprong na een overtreding van Robin Lathouwers op Bradly van Hoeven. Vanaf elf meter schoot Jeroen Veldmate de bal achter Beau Reus.

Na rust zette AZ opnieuw druk richting het doel van de gasten, waar Jay Gorter, voormalig keeper van de AZ-jeugdopleiding, dit seizoen in een uitstekende vorm zit. De jonge goalie verbrak dit seizoen zelfs het clubrecord van Remko Pasveer met de meeste "clean sheets". Terwijl Gorter weer de nul hield sloeg zijn ploeg nog tweemaal toe. Giannis Fivos Botos en Sam Beukema vonden kort achter elkaar het net waarna Go Ahead Eagles het duel gecontroleerd kon uitspelen.