WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft woensdagavond het inhaalduel met Go Ahead Eagles gewonnen. Zonder groots te spelen, nam de ploeg van trainer Oosting na rust afstand: 3-1. De Waalwijkers klimmen zodoende naar het linkerrijtje. De gasten uit nederlaag leden na een goede reeks nu hun derde nederlaag op rij en staan twaalfde.

Go Ahead Eagles dacht na een rustig begin een strafschop te krijgen toen Deijl omver werd gelopen, maar de arbiter en VAR oordeelden anders. Uit de daaropvolgende aanval kwam de thuisploeg op voorsprong toen Seuntjens scoorde uit een voorzet van Oukili. De gelijkmaker was van ongekende klasse. Fontán plaatste kort voor de rust een vrije trap van Edvardsen hard in de kruising achter keeper Vaessen.

In de tweede helft kabbelde het duel in eerste instantie voort. Met het inbrengen van Lobete voor Nieuwpoort koos Oosting voor meer aanvallende drang en dat had effect. Seuntjens leverde een goede voorzet af en Kramer kopte raak. Oukili schoot RKC niet veel later op fraaie wijze naar de 3-1, wederom na voorbereidend werk van Seuntjens.