LEEUWARDEN - SC Cambuur heeft in eigen huis een klinkende overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In een doelpuntrijk duel waarin ook nog enkele malen paal en lat werd geraakt zegevierde de ploeg van trainer/coach Henk de Jong met liefst 5-2.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in balans. Nadat Justin Bakker namens de gasten de lat had geraakt en Mees Hoedemakers bij de thuisploeg de paal, scoorden beide ploegen eenmaal. Roel Brouwers schoot Go Ahead Eagles op voorsprong en even later kopteTom Boere 1-1 tegen de touwen.

Kort na de rust sloeg SC Cambuur binnen zes minuten genadeloos toe. Boere profiteerde van zwak verdedigen, Marco Tol knikte de 3-1binnen en Jamie Jacobs scoorde na goed voorbereidend werk van Doke Schmidt. In het slotkwartier liep de thuisploeg verder uit via een treffer van Tamas Kiss alvorens Inigo Cordoba de eindstand op 5-2 bepaalde.