ROTTERDAM - Sparta heeft de laatste plaats in de eredivisie verlaten door op Het Kasteel Go Ahead Eagles met het kleinst mogelijke verschil te verslaan. Adil Auassar zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

In een rommelige eerste helft viel er bitter weinig te genieten. Tom Beugelsdijk kwam al in de eerste minuut ongelukkig ten val en werd met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Go Ahead Eagles had daarna het meeste balbezit, maar kreeg amper kansen. Bij Sparta ging er ondertussen heel veel mis.

In de tweede helft werd niet veel beter, maar halverwege kopte Auassar vanuit het niets raak uit een vrije trap van Van Crooy. Die treffer deed Sparta goed, maar omdat Durmisi,Thy en Jans flinke kansen misten bleef het spannend. Desondanks wist de ploeg van Henk Fraser de zege over de streep te trekken en doet zo de rode lantaarn over aan Fortuna Sittard.