DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond wederom getoond dat het in de eigen Adelaarshorst dit seizoen niet te kloppen is. Vitesse met werd met een dikke nederlaag terug naar Arnhem gestuurd: 5-1.

De thuisploeg begon na de zware bekerwedstrijd bij Koninklijke HFC sterk op een zwaar bespeelbaar veld. Vitesse kwam aanvankelijk nog goed weg, want Victor Edvardsen schoot vrij voor Room naast en de keeper keerde een inzet van Rommens.O liver Edvardsen scoorde wel,maar was voorafgaand aan de voorzet net iets te gretig en bleek buitenspel te staan. Kort voor rust jaagde Willumsson de bal van dichtbij wel in het dak van het doel.

De 2-0 na rust was een blunder van Room. De doelman schoot de bal tegen Oliver Edvardsen die optimaal profiteerde. Bij de 3-0 bokste hij de bal weg, maar die vloog via de knie van Victor Edvardsen binnen. De 3-1 van Van Ginkel gaf wat Arnhemse hoop, maar daarna scoorden Willumsson en Kramer nog voor de thuisploeg.