ROTTERDAM - Excelsior heeft door de winst op Go Ahead Eagles weer even afstand genomen van plek zestien en deze positie overgedaan aan FC Emmen. De Kralingers wonnen in eigen huis met 2-1.

Na een tamelijk afwachtend begin kwam er halverwege de eerste helft pas wat leven in de wedstrijd. Eerst kwam spits Lamprou net tekort bij een voorzet en daarna raakte Baas' vrije trap de lat. Go Ahead Eagles had daarna het initiatief,maar Stokkers miste twee opgelegde kansen.

Na een zwakke pass van De Lange zette Driouech de thuisploeg na rust op voorsprong. Willumsson deed snel iets terug, maar Baas had nog een sneller antwoord: 2-1. Go Ahead Eagles was nadien nog een aantal malen dichtbij de gelijkmaker,maar Stokkers en Deijl misten.