WAALWIJK - In een wedstrijd met veel strijd en vechtvoetbal hebben RKC en Go Ahead Eagles zaterdag de punten gedeeld. In het Mandemakers Stadion eindigde het in 1-1.

Bij de gasten uit Deventer kwamen de aanvallen voor rust iets beter uit de verf en de openingstreffer was daar een mooi voorbeeld van. Oratmangoen leverde een fraaie voorzet af van waaruit Cordoba raak kon tikken. Odgaard was dicht bij de gelijkmaker, maar op twee meter van het doel miste hij de bal volledig.

Go Ahead Eagles moest na rust steeds verder terug tegen het aandringende RKC, maar gaf evenwel weinig weg. Toch viel de gelijkmaker na na een ongelukkige handsbal van Joris Kramer. Alexander Büttner benutte de toegekende strafschop. Het spel ging verder op het scherp van de snede, met veel hectiek, maar gescoord zou er niet meer worden.