VELSEN-ZUID - Telstar heeft zondagmiddag voor een verrassing gezorgd door koploper Go Ahead Eagles met 2-1 terug te wijzen. De overwinning voor de Witte Leeuwen kwam in de tweede helft tot stand na een 0-0 ruststand.

In die eerste helft gebeurde er ook niet zo bijster veel al kreeg de thuisploeg wel een drietal kansjes via Springer, El Idrissi en Ondaan. Na de rust voerden de gasten uit Deventer de druk op en Telstar kwam goed weg toen een kopbal van Thomas Verheydt van de lijn werd gekeerd. Ondanks de druk nam uitgerekend Telstar de voorsprong toen Kyle Scott profiteerde van geklungel in de Eagles-defensie.

Met nog een kwartier op de klok kopte Verheydt weliswaar de gelijkmaker binnen, maar nog geen vijf minuten later mocht Melle Springer zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maken en daarmee direct de drie punten voor Telstar veilig stellen.

Telstar - Go Ahead Eagles 2-1 (0-0)