DEVENTER - FC Twente heeft de achterstand op koploper Feyenoord zien vergroten na een 2-0 nederlaag bij streekgenoot Go Ahead Eagles. Een flitsende start van de thuisploeg lag aan de basis van de zege.

Go Ahead Eagles kwam immers al na zes minuten op voorsprong. Een voorzet van Rommens werd door alles en iedereen gemist waarna de bal in het doel viel achter Unnerstall. De Duitse keeper ziet er tien minuten later ook niet helemaal lekker uit als hij mistast bij een hoge voorzet waarna Lidberg de 2-0 binnen kan koppen.

Het duel wordt hierna voor enige tijd onderbroken nadat er vanuit het uitvak vuurwerk en voorwerpen op het veld worden gegooid. Bij terugkeer op het veld blijkt Ron Jans, die al een handvol basisspelers miste, geen plan B te hebben. De Tukkers krijgen weliswaar een aantal mogelijkheden, maar die van de thuisploeg zijn minstens zo groot. Go Ahead Eagles blijft dan ook eenvoudig op de been waardoor het een flink gat slaat naar de onderste plaatsen.