DEVENTER - Door een benutte strafschop van Jeroen Veldmate heeft Go Ahead Eagles zondagavond alsnog van TOP Oss gewonnen. De enige treffer van de wedstrijd viel vier minuten voor tijd.

Daarvoor liep de thuisploeg van trainer Kees van Wonderen vooral tegen een Brabantse muur op want het was al snel duidelijk dat TOP Oss voor een punt naar De Adelaarshorst was gekomen. In een matige eerste helft waren de mogelijkheden op één hand te tellen en gescoord werd er dan ook niet.

Dat gebeurde ook in de tweede helft lange tijd niet al waren de Eagles nu wel nadrukkelijker op zoek naar de goal. Kansen waren er voor Hendriks, Eyibil en Rabillard, maar keeper Bo Geens bleek in uitstekend vorm. Aan de andere kant had de thuisploeg ook het geluk dat Rommens bij een spaarzame kans voor TOP het vizier niet op scherp had staan. Met nog vier minuten op de klok beging Geens een overtreding op Rabillard en aanvoerder Veldmate toonde zich uiterst koelbloedig: 1-0.