DEVENTER - Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert op zaterdag de 22e editie van Dance Flavours Performance Night in MIMIK in Deventer, na succesvolle edities in Arnhem en Nijmegen. Tijdens Dance Flavours is gevarieerd werk te zien van verschillende opkomende en jonge dansmakers.


Bij Dance Flavours kan het publiek proeven van het werk van verschillende hedendaagse dansmakers. Het publiek krijgt een fijne, afwisselende avond uit én een bijzondere kennismaking met hedendaagse dans en haar makers. De Arnhemse Meisjes willen op die manier nieuwe mogelijkheden creëren voor professionele dansers en makers op het gebied van hedendaagse dans.

Op zaterdag 11 november 2023 vindt om 20:00 de 22e editie plaats van Dance Flavours Performance Night in MIMIK in Deventer. Op het programma staan de performances Something Else van Collectief MAMM (winnaar MittelYoung 2023), FR/AGILE van Liam McCall (Best of Fringe 2022) en Memories of the Future van Danscollectief Arnhemse Meisjes (o.a. special mention Gouden Hert 2021). Na afloop is er een kort nagesprek om vragen te stellen aan de dansers.

Tickets zijn nu verkrijgbaar via de website van MIMIK: www.mimik.nl

Over Danscollectief Arnhemse Meisjes
Hedendaags Danscollectief Arnhemse Meisjes bestaat uit vijf uiteenlopende choreografen en dansers: Inbal Abir, Aïda Guirro Salinas, Yeli Beurskens, Anna Fransen en Kim Tuerlings. Ze creëren toegankelijke dansvoorstellingen in de buitenlucht en openbare ruimte. Daarnaast organiseren ze verschillende activiteiten en evenementen die bijdragen aan een levendig dansklimaat, zoals workshops voor zowel professionele dansers als amateurs en de Dance Flavours Performance Nights waarmee ze een podium bieden aan andere jonge (dans)makers. Ze wonnen de Arnhemse Cultuurprijs 2020 en maakten de korte dansfilm Memories of the Future - die al op filmfestivals van Rusland tot aan de Verenigde Staten te zien is geweest.

Dance Flavours Performance Night wordt ondersteund door Gemeente Arnhem.