NEDERLAND - Het aantal mensen met dementie in Nederland groeit in een rap tempo. Voor vrouwen geldt zelfs dat 1 op de 3 dementie zal krijgen. Steeds vaker is er dan ook een nabestaande met dementie betrokken bij een uitvaart.

Bianca Bus van de Witte Vlinder Uitvaartbegeleiding: Dementie verandert het leven en gedrag van mensen ingrijpend, van de mensen met dementie en van de mensen om hen heen. Door het veranderende gedrag is het alledaagse leven vaak al een hele uitdaging, laat staan als er ook nog sprake is van verdriet om het verlies van een dierbare.

Om er voor te zorgen dat zowel de familie als ook de persoon met dementie afscheid kan nemen op de manier die bij hen past vraagt het begeleiden van een uitvaart een andere benadering. Een benadering waarbij de mens centraal staat en niet de ziekte.

Een dementievriendelijke uitvaartbegeleider kan je helpen bij het betrekken van je nabestaande met dementie bij de uitvaart, waarbij we rekening houden met eventuele beperkingen maar waarbij wij vooral sámen kijken naar wat er wél mogelijk is.

Ik mag mijzelf zo’n dementievriendelijke uitvaartbegeleider noemen en daar ben ik best trots op.

Wil je graag weten wat ik voor jou en jouw naaste kan betekenen? Bel mij dan op 06-33660701.